Operette

Orpheus in de Onderwereld

In november 2018 speelde het operettekoor deze klassieker van Offenbach. De mythe van Orpheus is bekend. Zijn echtgenote, Eurydice wordt door een slang gebeten en sterft. Orpheus, verteerd door verdriet krijgt toestemming van de goden om zijn vrouw terug uit de onderwereld te halen. 

 

Maar Jacques Offenbach had andere plannen met Orpheus.

In deze operette botert het niet echt tussen Orpheus (Frank Geisink) en zijn echtgenote. Hij vindt haar een lichtekooi en zij vind hem een saaie piet. Wanneer Eurydice (Astrid Vreeken) naar de onderwereld wordt meegenomen door Pluto (John Lust), die vermomd als herder een heimelijke relatie met haar had, kan Orpheus zijn geluk niet op. Dan verschijnt de Publieke Opinie (Cynthia Vriend) met haar gevolg, en berispt Orpheus over zijn eerloosheid. Ze beveelt hem naar de onderwereld te gaan om Eurydice terug te halen.

 

Met forse tegenzin vertrekken ze naar Jupiter (Joop Wesseling) waar de Publieke Opinie Orpheus dwingt zijn beklag te doen. Jupiter besluit daarop zelf op onderzoek te gaan. Op verzoek van de andere goden neemt hij hen allen mee naar de onderwereld.Repetitie

Het operettekoor heeft op dit moment winterstop.

 

Het operettekoor repeteert vanaf 9 januari iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Theater de KunstGreep, Oostzaan. Kom vrijblijvend eens langs voor een proefrepetitie!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van ons operettekoor en like ons op Facebook!