Musical


Zomers voorproefje van Claes Compaen, de musical

OOSTZAAN – Nadat de trossen werden losgegooid in mei, vaart Claes Compaen relaxed richting de woelige baren. In een paar weken tijd hebben de bemanning en het Oostzaanse volk de nodige noten gekraakt. De muziek van Frank Geisink klonk al prachtig, maar uitgebreid met een mêlee aan fantastische stemmen komt het echt tot leven.

 

Tijd dus om de muziek met koor voor te stellen aan alle belangstellenden. Dat gaat gebeuren op dinsdagavond 17 juli om ongeveer 21.00 uur op het terras van de Try-Out, aan het Kerkplein. Dat is de plek waar Claes woonde volgens de overlevering, in de Hollandsche Tuijn. De cast van Claes is klaar voor de eerste te waterlating en dat wordt gegoten in de vorm van een mini-concert. Vanzelfsprekend is de toegang gratis. Vaar in gedachten gezellig een stukje mee met de alderfameusten zeerover uit Oostzanen en laat zijn melodieën de oren strelen. Alle hens aan dek, en er is voldoende tijd voor een oorlam of wellicht zelfs een kaperbiertje.


Claes Compaen

In theaterseizoen 2018-2019 maakt de musicalgroep zich op voor een nieuwe uitdaging: de nieuwe Nederlandse musical Claes Compaen. Op dinsdag 15 mei 2018 heeft de  officiële "kick-off" plaatsgevonden in Theater de KunstGreep. 

 

Frank Geisink (muziek) en Jack Woestenberg-van Dalen (tekst) schreven deze nieuwe musical gebaseerd op het leven van de beruchtste Oostzaner in de geschiedenis van het dorp. In een prachtig decor en onder begeleiding van een live orkest, wordt deze wereldpremière uitgevoerd op de plaats waar Claes Compaen zelf het levenslicht zag: de Kerkbuurt in Oostzaan!Repetitie

De musicalgroep repeteert iedere dinsdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Theater de KunstGreep, Oostzaan.

Kom vrijblijvend eens langs voor een proefrepetitie!

 

Belangrijk: vanaf september 2018 repeteert dit koor iedere donderdagavond van 20:00 tot 22:30 uur.

Volg ons

Blijf op de hoogte van onze musicalgroep en like ons op Facebook!