gespeelde voorstellingen van de musicalgroep

2000 tot 2009


Barbara Halverstad, Fleur Bronke, Frank Geisink en Loek Halverstad
Barbara Halverstad, Fleur Bronke, Frank Geisink en Loek Halverstad
Scènebeeld uit 3 Musketiers
Scènebeeld uit 3 Musketiers

3 musketiers (2009)

OVER DE MUSICAL

De musical gaat over D'Artagnan, die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal de Richelieu is echter bezig met een gemeen plan, samen met Milady de Winter en Rochefort, om zo meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII aan de kant te kunnen schuiven. Hier komen de musketiers achter, dankzij Constance, een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt ook de grote liefde van D'Artagnan, helaas zal hij nooit met haar kunnen trouwen

 

CAST

Frank Geisink (D'Artagnan), Martin van Reijsen (Athos), Ronald Vriend (Porthos),

Wieger de Vries (Aramis), Fleur Bronke (Constance), Barbara Halverstad (Milady de Winter),

Loek Halverstad (Kardinaal Richelieu), Mariska van Maarschalkerwaard (Koningin Anna),

Ivar Wittebrood (Koning Lodewijk), Frans Gubbels (Rochefort).

 

CREDITS

Tekst en muziek: Rob Bolland & Ferdi Bolland

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgt

Choreografie: Beppie HuysmansRuud van Etten
Ruud van Etten
Scènebeeld uit Jesus Christ Superstar
Scènebeeld uit Jesus Christ Superstar

jesus christ superstar (2008)

OVER DE MUSICAL

Het verhaal speelt zich af in de laatste zeven dagen van Jezus’ leven. Judas, een van de twaalf discipelen, maakt zich grote zorgen over de manier waarop Jezus’ volgelingen zich gedragen; hij is bang dat het uit de hand gaat lopen. Jezus wordt in beslag genomen door de apostelen die hem steeds vragen wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Hij maant ze tot geduld, maar lijdt duidelijk onder de druk van hun aanhoudendheid. Maria weet zijn zorgen enigszins te verlichten met behulp van massages en dure zalfjes. Judas vindt dat dit niet past bij de status die Jezus heeft. Het geld voor die middeltjes had beter aan de armen kunnen worden gegeven. Jezus wordt boos maar tegelijk ook moedeloos... Hebben de mensen dan niets van Zijn boodschap begrepen? 

 

De volgende dag komt een aantal hogepriesters in de stad bij elkaar. Zij zijn van mening dat Jezus en zijn aanhang een gevaar vormen voor hun eigen positie. Hun oplossing is simpel: Jezus moet sterven. Ondertussen verkeren de volgelingen van Jezus in een opperbeste stemming. Simon probeert Jezus ervan te overtuigen dat dit hèt moment is voor een opstand tegen Rome. Jezus maant zijn ‘fans’ opnieuw tot geduld; er is een Groter Plan, dat niemand op dit moment nog begrijpen kan.

 

CAST

Ruud van Etten (Jezus), Martin van Reijsen (Judas), Barbara Halverstad (Maria), Loek Halverstad (Pontius Pilatus), Kees Dobbe (Kajafas) en Ronald Vriend (Herodes).

 

CREDITS

Muziek: Andrew Lloyd Webber

Tekst: Tim Rice

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgt

Choreografie: Beppie Huysmansfootloose (2007)

OVER DE MUSICAL

Een jongen vertrekt samen met zijn moeder vanuit de grote stad naar een klein dorpje, waar de dominee de macht heeft. Tot grote frustratie van de jongen mag er geen moderne muziek worden gedraaid en niet gedanst worden. Alles wat volgens de dominee zondig is, is verboden. De jongen heeft hier moeite mee en gaat de strijd aan met de dominee. Daarbij wordt hij ook nog eens smoorverliefd op zijn dochter.

 

CAST

Frank Geisink (Ren McCormack), Barbara Halverstad (Ariel Moore), Loek Halverstad (Shaw Moore), Mariska van Maarschalkerwaard (Rusty), Barry Romeijn (Willard), Anneke Witte (Vi Moore), Jordy Roelofs (Chuck), Anja Schotten (Urleen), Casper Koster (Lyle), Martin van Reijsen (Travis), Lillian Fischer (Ethel McCormack) en Diane Nieuweboer (Wendy-Jo).

 

CREDITS

Muziek: Tom Snow (extra muziek van Eric Carmen, Sammy Hager, Kenny Loggins en Jim Steinman)
Tekst (theaterbewerking): Dean Pitchford & Walter Bobbie

Vertaling: Ronald Vriend & John Lust

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgt

Choreografie: Beppie HuysmansAudrey II
Audrey II

little shop of horrors (2006)

OVER DE MUSICAL

De jonge bloemist Simon is een medewerker bij Mushniks Bloemisterij aan de Zeedijk.

Hij staat op het punt ontslagen te worden door meneer Mushnik wanneer zijn collega Audrey er bij hem op aandringt een nieuwe mysterieuze plant op de markt te brengen waar hij mee aan het experimenteren is. Simon is heimelijk verliefd op Audrey en vernoemt de plant naar haar.

Mushnik geeft Simon een week om te bezien of de plant Audrey II zijn slechtlopende zaken kunnen verbeteren. De plant blijkt regelmatig in zang uit te barsten, maar er alleen wel een dieet van mensenbloed op na te houden en groeit hierop als kool...

 

CAST

Barry Romeijn (Simon), Merel van Zaane (Audrey), Loek Halverstad (Meneer Mushnik), Wilko Mieras (Otto Crivello, tandarts), Martin van Reijsen (Audrey II, stem) en Frank Geisink (Audrey II, poppen).

 

CREDITS

Muziek: Alan Menken

Script & liedteksten: Howard Ashman

Vertaling: Koen van Dijk

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgt

Choreografie: Beppie Huysmansanatevka (2005)

OVER DE MUSICAL

Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd. 

Tevje besluit zijn dochter Tzeitel uit te huwelijken aan de veel oudere slager Leiser Wolf, maar geheel in strijd met de traditie blijkt ze zelf al een partner gevonden te hebben: de kleermaker Mottel. Mottel heeft, in tegenstelling tot de slager, geen geld, maar Tevje geeft uiteindelijk toch zijn zegen aan het huwelijk. Zijn tweede dochter, Hodol, krijgt een relatie met een Joodse revolutionair die verbannen wordt naar Siberië. Hodol volgt hem, en met moeite kan Tevje de gedachte verdragen dat hij zijn dochter waarschijnlijk nooit meer zal zien. Zijn derde dochter Chava trouwt met de christen Fjedka. Dat laatste wordt Tevje te veel: hij besluit zijn dochter dood te verklaren en hij negeert ze als Chava en Fjedka hem liefdevol proberen aan te spreken. Als alle Joden uit het dorp op bevel van de tsaar wegtrekken, ook tot verontwaardiging van Fjedka, wenst hij haar in stilte Gods zegen.

 

TRIVIA

De originele titel van deze musical is "Fiddler on the Roof", maar al sinds de eerste Nederlandse productie (met Lex Goudsmit in de hoofdrol) is dit werk onder de naam "Anatevka" gebracht.

 

CREDITS

Muziek: Jerry Bock

Tekst: Sheldon Harnick

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgtjoseph and the amazing technicolor DREAMcOAT (2004)

OVER DE MUSICAL

Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

 

Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek. Rock 'n Roll, Calypso, Disco en nog veel meer; Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is de enige musical ter wereld met zoveel verschillende en vrolijke muziekstijlen!

 

CREDITS

Muziek: Andrew Lloyd Webber

Tekst: Tim Rice

Vertaling: Ronald Vriend & John Lust

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgtthe wizard of oz (2003)

OVER DE MUSICAL

De musical afdeling zong en speelde 'The Wizard of Oz' van L. Frank Baum; het bekende verhaal van Dorothy die in de sprookjeswereld van tovenaar Oz terecht komt. Het waren goede voorstellingen waaruit blijkt dat de musical afdeling met het enthousiasme van de leden zeer goede prestaties kan leveren. Ook de recensies waren positief maar jammer genoeg enigzins te eenzijdig gericht op wat randzaken die even fout waren gegaan (het decor viel om).

 

CREDITS

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Ellen Verburgtwhat about musical (2002)

OVER DE MUSICAL

Een compilatie van hoogtepunten uit verschillende bekende musicals zoals: Les Misérables, Cats, Annie, Jesus Christ Superstar, Fame, Chicago, A Chorus Line, Chess en The Wiz. 

Dit alles werd aan elkaar gepraat door Jack Woestenberg als een proffessor die via een tijdmachine bij de verschillende musicals terecht kwam.

 

CREDITS

Regie: John Lust

Muzikale leiding: Wim Notenboom