gespeelde voorstellingen van de musicalgroep

2020 tot 2029


Fotos: Ton van Ingen

Spamalot (2024)

OVER DE MUSICAL

 “Snelle, scherpe humor, rare types en volop vrolijke liedjes – dat is de beknopte samenvatting van Spamalot. Wie Monty Python kent en hun film ‘The Holy Grail’ heeft al een aardig idee van het verhaal. Koning Arthur zoekt ridders om samen de heilige graal te zoeken. Onderweg wordt hij geholpen en gehinderd door bijzondere figuren. De heren van Monty Python schreven zelf de musical op basis van hun film, met behoud van hun meest populaire scenes (Ni!) en ehm…. ‘interessante’ extra scenes gebaseerd op bestaande musicals.

 

CAST

Kees Dobbe - Koning Arthur | Romee Niekus - Lady of the Lake | Rowenna Otte - Lady Robin | Ronald Vriend - Sir Lancelot | Corné de Boer -  Sir Galahad | Mariska van Reijsen - Lady Bedevere | Marco de Boer - Patsy | Astrid Hartoog - Ensemble | Barbara Halverstad - Franse wachter & Bewaker
Bianca Tossijn - Moeder Galahad| Christine Nieuweboer - Hoofd noemer

Henk van Maarschalkerwaart- Poortwachter | Isa Eken-Adriaanse - Ministreel
Joei Bakker-Heijnen - Claude | Katrijn Prins - Opper noemer
Liesbeth Rombeek - Ensemble | Loek Halverstad - Historicus
Loes Diekman - Concorde | Marie-Jose Bollen - Bespotter & Monnink
Martin van Reijsen - Heer komt niet voor & Tim de Tovenaar
Michel Schildmeijer - Zwarte rider & Bors | Monique Klupper - Poortwachter & Bewaker
Rob van der Zee - Vader Herbert | Ronald van Vliet - Burgemeester & Broeder
Sam Voorwinden - Herbert

 

ARTISTIEK TEAM

Regie - Niels de Mossenau

Muzikale leiding -Lars van der Meer

Choreografie - Niels de Mossenau

 

 DE 3 MUSKETIERS (2023)

OVER DE MUSICAL

De ambitieuze jongeling d’Artagnan gaat naar Parijs om, in navolging van zijn vader, musketier te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal Richelieu, een invloedrijk, maar geslepen kerkvorst, beraamt een plan om, samen met Milady de Winter en Rochefort, Lodewijk de 13e van zijn troon te stoten. Met de hulp van Constance, een jonge dame werkzaam aan het hof van de koningin, proberen de musketiers het plan te verijdelen. d’Artagnan en Constance worden verliefd, want natuurlijk speelt liefde een grote rol in deze musical. Romantiek in een roerige tijd in de Franse geschiedenis zorgt voor een heerlijke musical met alles erop en eraan!

 

CAST

 

D' Artagnan - Joei Heijnen - Bakker / Juri Vernooijs, Aramis - Sam Voorwinden, Athos - Ronald Vriend, Porthos - Ronald van Vliet, Constance - Romée Niekus, Kardinaal Richelieu - Loek Halverstad, Milady de Winter - Barbara Halverstad, Koning Lodewijk - Kees Dobbe, Koningin Anna - Katrijn Prins, Lord Buckingham - Marco de Boer, Rochefort/Kamerheer - Corné de Boer, Gardist - Rob van der Zee, Gravin Du Bout - Bianca Tossijn, Spreekstalmeester - Henk van Maarschalkerwaart , Vader D' Artagnan - Rob van der Zee, Moeder D' Artagnan - Marie-Jose Bolle.

 

Muziek - Rob Bolland, Ferdi Bolland

Naar het verhaal van - Alexandre Dumas

Regie - Niels de Mossenau

Muzikale leiding -Lars van der Meer

Choreografie - Michel Schildmeijer

 De Jantjes (2021)

OVER DE MUSICAL

In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. En dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt er veel veranderd!I

CAST

Yuri Vernooijs (Dolle Dries),  Marco de Boer (Schele Manus), Sander Vleeshakker (Blauwe Toon), 

Isa Eken - Adriaanse (Toffe Jans), Isa van der Haar (Blonde Greet),  Beppie Huysmans (Betje), 

Mariska van Reijsen (Tante Piet),  Kees Dobbe (ome Gerrit), Michel Schildmeijer (Mooie Leendert/  de Lat),  Barbara Halverstad (Door),  Monique Klupper (Na Druppel),  Loek Halverstad ( De Mop),  Rob van der Zee (De Kromme, Dorus, Agent), Corné de Boer (De Veter, Kees), Marie-José Bollen (Zwaan), Ronald van Vliet (Bobby (matroos)/Majoor)

CREDITS

Muziek: Louis Davids e.a.

Tekst: Herman Bouber

Muzikale leiding: Joke van de Bunt

Choreografie: Michel Schildmeijer

Regie: Stef Heijnen

 

 IVM de Corona pandemie is er in 2020 geen voorstelling gespeeld