popkoor (Dames)

Het begon in 2006. Twee dames, te weten Tineke Hoogerwerf en Nicole Andrea, wilden graag op een dameskoor. Zij kwamen op het idee een popkoor op te richten in Oostzaan daar Oostzaan geen popkoor had. Om het zelf op te zetten was veel werk dus contact gezocht met Bel Canto. Zij hadden daar wel intresse in en zo kwam het op gang. Een dirigente werd gevonden in Sinta Wullur, die al dirigente van het jeugdkoor was.

 

De huidige dirigent Loek Halverstad begrijpt wat de popmuziek inhoudt en speelt hier prima op in. Er wordt meerstemmig gezongen wat oefening baart maar heel leuk is om te doen. De meesten dames komen op het koor met de mededeling dat zij het heel leuk vinden maar niet kunnen zingen. Uiteindelijk blijkt dat we het met z'n allen prima doen. Het koor telt nu 29 leden, allemaal even enthousiast.


Concert in Kerstsfeer

Zoals ieder jaar verleent het Popkoor in december haar medewerking aan het traditionele Concert in kerstsfeer van Bel Canto Oostzaan. De twee concerten worden gebracht in de Grote Kerk van Oostzaan in samenwerking met het Seniorenkoor en het Jeugdkoor.

 

Allerhande repertoire komt voorbij. Een perfecte avond om heerlijk in de kerstsfeer te komen...

 

Klik voor meer informatie op de afbeelding.

Dirigent

Loek Halverstad


Repetitie

Wij repeteren iedere woensdag van

20:15 tot 22:15 in ons clubgebouw BC10, Oostzaan.